Tippek költözködéshez

koltoztetes-tippekA költöztetés során többször találkoztunk vele, hogy nem megfelelően van előkészítve a szállításra váró ingóság, mert nincs gyakorlat és tapasztalat az összepakolás, csomagolás területén. Ezért szeretnénk segíteni, néhány hasznos tanáccsal, amit ha megfontolnak, akkor jelentős pénzt, időt és bosszúságot lehet megspórolni.

Csomagoljunk be jól!

Nem tudjuk a kicsomagolás során, hogy melyik dobozban, zsákban mi van, mit hova tettünk? Nem megfelelően csomagoltunk be. A javasolt megoldás, hogy mindig egyszerre csak egy szobában csomagoljunk, és vezessünk leltárjegyzéket, amelyikben részletesen leírhatjuk, hogy a megjelölt dobozban vagy zsákban mi található. Például a Hálószobában jelöljük meg az első dobozt halo1 felirattal, és csomagoljunk bele. A leltárba írjuk bele, hogy a halo1 jelzésű dobozban pontosan mi található. Ezzel a módszerrel pontosan tudni fogjuk, hogy mi hol található kicsomagolásnál is.

Csomagoljunk be helyesen

Rendszeresen gondot okozhat, hogy nem találjuk a tablet töltőjét, a televízió távirányítóját, stb. A megoldás ebben az esetben az összetartozó dolgok egybe csomagolása, ha másképpen nem megy ragasztószalaggal ragasszuk rá a készülékházra a zsinórját. Így nagy valószínűséggel nem kell majd órákig keresni az összetartozó kütyüket.

Tegyünk feliratokat a dobozokra zsákokra.

Másképpen nem biztos, hogy tudni fogjuk, hogy miképpen kell bánni az adott dobozzal, zsákkal. Másképpen helyezzük el a családi porcelánt tartalmazó dobozt, és másképpen a ruhaneműs zsákot. Ezért célszerű nagy méretű címkével jelezni a költöztetőnek, hogy mi van benne, hogyan kell vele bánni, tehát: a Vigyázz porcelán, vigyázz üveg, Vegyes ruhanemű, kiváló megjelölések, és a költöztetés során a rakodó tudni fogja, hogy hogyan kell a csomaggal bánni.

Fóliázás, csomagolás

Célszerű a költöztetés során a kényes felületű bútorokat körbefóliázni. A kereskedelemben kapható széles fólia tökéletesen megfelel erre a célra. A fólia a felület védelem mellett megakadályozza, hogy a szekrényajtók kinyíljanak, vagy a fiókok kiessenek. A fólia megakadályozza továbbá, hogy nedvességgel érintkezzen a bútor, ami nem árt ha történetesen rossz időben költözködünk.

Ragaszd le!

Amit lehet ragasszunk le. Sok sérülést és horzsolást meg lehet akadályozni, ha leragasztjuk a mozgó felületeket, keresztben leragasztjuk a bútorok ajtaját, leragasztjuk a polcot, a fiókokat. Az átlátszó ragasztószalagot a költöztetés végén könnyen el lehet távolítani. A leragasztás segít a bútor mozgatásánál, hogy ne kelljen önálló életre a szekrényajtó, vagy fiók. Vegyük figyelembe, hogy pár perc figyelmes munkával sok időt és bosszúságot tudunk megspórolni, hiszen könnyebb egy ajtót leragasztani, mint újrapolírozni, lakkozni.

Milyen dobozokba pakoljak költözésnél?

Költözéskor fontos, hogy hatékonyan pakoljunk be dolgainkat, hogy a lehető legkevesebb helyet foglalják el és biztonságban legyenek az áttelepítés során. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő dobozokat a költözéshez:

Kartondobozok: A kartondobozok az egyik legnépszerűbb csomagolási anyag a költözések során. Azokat célszerű választani, amelyek erősek és kibírják a nehéz tárgyakat is. A dobozokat különböző méretben lehet kapni, így kiválaszthatjuk azokat, amelyek megfelelnek a szükségleteinknek.

Műanyag dobozok: Ha tartósabb, újrafelhasználható dobozokra van szükségünk, akkor a műanyag dobozok ideálisak lehetnek. Ezeket könnyen tisztíthatjuk és újrahasznosíthatjuk, és sokkal ellenállóbbak a víznek és a kopásnak, mint a kartondobozok.

Ládák: Ha nagyobb tárgyakat kell csomagolnunk, akkor a ládák használata lehet a legmegfelelőbb. Ezeknek általában nagyobb súlyt kell elbírniuk, és erős falakkal rendelkeznek, így biztosan védelmet nyújtanak a tárgyaknak.

Cipősdobozok: A cipős dobozok kis méretük miatt ideálisak apróbb tárgyak, például ékszerek, édességek, vagy kozmetikai cikkek csomagolására. Emellett, amikor egymásba helyezzük, akkor a dobozokat helytakarékosan lehet pakolni.

Légmentes tárolódobozok: Ha olyan tárgyakat szeretnénk tárolni, amelyek érzékenyek a nedvességre vagy a porra, akkor érdemes légmentes tárolódobozokat választani. Ezek a dobozok megakadályozzák, hogy a tárgyak nedvesek vagy koszosak legyenek.

Fontos, hogy ne csak a megfelelő dobozokat válasszuk, hanem a csomagolást is gondosan végezzük el, hogy a tárgyaink biztonságban legyenek az áttelepítés során.

Az érzékenyebb tárgyakat például érdemes külön dobozba csomagolni, és a sérülés elkerülése érdekében használhatunk több bélelő anyagot, például buborékfóliát.

csomagolas-dobozolas

Milyen zsákba csomagoljak ruhaneműt?

Ruhaneműt a költözéshez általában legjobb zsákokba csomagolni, mivel ezeket könnyen lehet mozgatni és tárolni, valamint kevés helyet foglalnak. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő zsákokat a ruhanemű csomagolásához:

Műanyag vagy textil zsákok: A műanyag vagy textil zsákok ideálisak lehetnek a ruhaneműk csomagolásához, mivel ezek könnyen mozgathatók, könnyűek és vízállóak. A textilzsákok nagyobb tartósságot nyújtanak, és általában újrafelhasználhatók.

Vákuum zsákok: A vákuum zsákok hasznosak lehetnek, ha nagy mennyiségű ruhaneműt kell csomagolni, mivel a légbuborékokat eltávolítják a ruhanemű körül, így kevesebb helyet foglalnak el. Ezeket könnyen megvásárolhatók, és egyszerűen használhatók.

Dobozok: A ruhaneműk csomagolására dobozok is használhatók, különösen akkor, ha azokon fogantyúk vannak, ami megkönnyíti a mozgatásukat. Ha kartondobozokat használunk, akkor érdemes belül külön tasakokba csomagolni a ruhaneműket, hogy megvédjük azokat a por és a piszok ellen.

Hátizsákok: Ha kisebb mennyiségű ruhaneműt kell csomagolni, akkor hátizsákok is jó lehetnek, mivel könnyen hordozhatók, és azokat könnyebb tárolni és mozgatni.

Kis zsákok: Ha kisebb mennyiségű ruhaneműt kell csomagolni, akkor kis zsákok is használhatók, például a zacskók, vagy a műanyag zárt tároló dobozok. Ezek különösen akkor hasznosak, ha a ruhaneműket csoportosítjuk, például külön táskákba helyezzük a felsőket, az alsókat, a cipőket, stb.

Amikor a ruhaneműket csomagoljuk, fontos, hogy jól felcímkézzük a zsákokat vagy a dobozokat, hogy könnyen megtaláljuk a későbbiekben. Ha a zsákokat használjuk, akkor érdemes összekötni azokat, hogy könnyebben tudjuk szállítani.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Komplett költöztetésKomplett költöztetés Bútorszállítás, költöztetés Budapest. Olcsó lakossági költöztetés, bútor szállítás, zongora, páncélszekrény, szállítás. Rakodás, tehertaxi szolgáltatás. Szolgáltatásainkat azoknak ajánljuk, akiknek számít, hogy használati tárgyaival és értékeivel gondosan bánjanak a költöztetés során is. Költöztetés olcsón Pest megyében. Bármelyik vidéki városba gyorsan és zökkenőmentesen elköltöztetjük. Vidéki útnál  3,5 tonnás járművel kedvezőbbek az áraink, mint a személytaxi szolgáltatás […]
  • Segítünk a költözés előtt és után!Segítünk a költözés előtt és után! Takarítás, tisztasági festés a költöztetés után? Igen, a Q-far Trans-nál ez lehetséges! Hívjon bennünket és mondja el miben segíthetünk? Levesszük válláról a munka terheit és a költözéssel járó stresszt. Ez a munka nem könnyű, ha valaki egyedül van. Ha nem tud igénybe venni segítséget, vagy esetleg nincs ideje az előkészületekre. Mi gondoltunk erre az esetre is. A segítségére leszünk a költöztetés probléma mentes lebonyolításában Önnek! Vegye igénybe különleges […]
  • Milyen teendők vannak költözés előtt?Milyen teendők vannak költözés előtt? Mit kell csinálni költözés előtt? Számos teendő van, amelyeket érdemes elvégezni, hogy az egész folyamat zökkenőmentesen menjen végbe. Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni: Csomagolás: Kezdjük azzal, hogy összepakoljuk az összes dolgunkat. Gyűjtsük össze az összes dobozt. Csomagolóanyagot, ragasztószalagot, címkéket és így tovább. Érdemes gondosan átgondolni, hogy mi kerüljön melyik dobozba. Illetve hogyan pakoljuk be a dolgainkat, hogy ne sérüljenek meg. Felmondás: Ha […]
  • Szolgáltatásaink országosanSzolgáltatásaink országosan Fuvarozás, szállítás, költöztetés csomagolással, bútormozgatás Budapesten és országosan 0-24. A költöztetés egész embert kívánó feladat. Minden nap órákon keresztül nehéz súlyokat és terjedelmes bútorokat kell rakodni. Közben vigyázni kell a saját testi épségre és a szállított értékek épségére is. Ezért elsősorban fizikailag és mentálisan is egészségesnek kell lennie a költöztető munkatársaknak. Különben nem fogják tudni elvégezni a feladatot. Mi sokat teszünk azért, hogy a jó […]
  • Költöztetés BudaörsKöltöztetés Budaörs Bútorszállítás, csomagolás, fóliázás Budaörsön, ügyfélszolgálat 0-24. Szállítunk bútorokat, berendezési tárgyakat, bedobozolt ruhaneműket, zongorát, szekrényeket, mindent, ami egy háztartásban előfordul. Költöztetés panelházban, családi házban, irodaházban akár épületen belül is. A QFAR-trans 1996 -óta áll a cégek, 2000-óta a lakosság szolgálatában. Bútormozgatás csomagolással, buborékfóliázás. Szeretne gyorsan, olcsón, nyugodtan költözködni, miközben biztos lehet benne, hogy […]
  • Költöztetés XX. kerületKöltöztetés XX. kerület Költöztetés Budapest XX. kerület Pesterzsébet, hétvégén is, 100% garancia. Korrekt számolható költségekkel, olcsó akciós árakon költöztetünk immár több mint húsz éve. Budapest kerületeiben is vállaljuk, hogy ügyfeleink kérésére előzetesen ingyenesen felmérjük a költöztetési munka nagyságát, mennyi ideig fog tartani, milyen és mekkora dobozokra, illetve csomagolóanyagra lesz szükség. A munka során odafigyelünk az érték és vagyonbiztonságra, olyan gondossággal dolgozunk mintha saját […]
Facebook