Ugrás a tartalomhoz

Tanácsadás költöztetéshez

Budapesten és 25km-es körzetében ingyenes helyszíni felméréssel, és tanácsadással segítjük régi és új ügyfeleinket költözködés előtt. Költözni szeretne, de nincs tapasztalata, és nem tudja, hogy fogjon hozzá? Segítünk!

A helyszíni felmérés elsősorban azért hasznos, mert sok bosszúságtól kímélheti meg a költözés előtt álló ügyfelet, mivel sok terhet le tudunk venni több évtizedes tapasztalatunkkal a megrendelő válláról.

Egy gyakorlott költöztető egész más szemmel nézi a „terepet” ahol majd a költöztetést, a bútorok mozgatását kell végezni, mint aki esetleg már több évtizede ott lakik. A költöztető egy szempillantással fel tudja mérni a problémás nyílászárókat, a túl méretes bútorokat és olyan apróságokat amelyek egy „laikusnak” esetleg eszébe sem jutnak. A társasházak liftjeit sem méretezik túl, és igazán művészet némelyik liftben utazni is, nem hogy nagy és nehéz bútorral beszállni. A helyszíni felmérés során segítünk az előre látható problémákat feltérképezni, a költöztetés menetét felmérni és megtervezni. Abban is segítséget tudunk nyújtani, hogy egy lakás vagy ház berendezését mennyi és milyen dobozokba illetve zsákokba érdemes becsomagolni, és ezek azután ennyi helyet foglalnak, mekkora autó kell a költöztetéshez.

Hogyan költöztessünk bútort?

Bútorok költöztetése előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen eszközökre van szükségünk és hogyan tudjuk a legbiztonságosabb módon elvégezni a feladatot. Itt van néhány lépés, amelyek segíthetnek a bútorok költöztetésében:

Szerezzen be megfelelő szerszámokat és felszereléseket a bútorok leszereléséhez és mozgatásához. Ez magában foglalhatja csavarhúzót, kalapácsot, ragasztót, szorítókat, teherautó csomagoló anyagokat és kartonpapírt.

Ha lehetséges, távolítsuk el a bútorok lábait és egyéb darabjait, hogy könnyebben mozgathassuk őket. Távolítsuk el az összes fiókot és polcot is.

Használjunk megfelelő mennyiségű védelmet, például takarókat vagy buborékfóliát, hogy megóvjuk a bútorokat a sérülésektől az átszállítás során.

Mozgassuk a bútorokat óvatosan és lassan, hogy ne sérüljenek, és figyeljünk arra, hogy ne sérüljünk meg mi sem.

Tervezzük meg a költözést előre, és tegyük egy listára a bútorokat, amelyeket el kell szállítani.

Vegyük figyelembe, hogy milyen távolságra van a célállomás, és milyen méretű a teherautó, amellyel szállítjuk a bútorokat.

Ha szükséges, béreljünk szakembert vagy szakértőt, hogy segítsen a nagyobb bútorok mozgatásában, például a nehéz bútorok vagy a nagyobb bútorok mozgatásában.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a bútorokat megfelelően helyezzük el a teherautóban, hogy ne mozduljanak el vagy sérüljenek az utazás során.

A bútorok költöztetése sok odafigyelést és előkészületet igényel, de a megfelelő tervezés és eszközök használata segíthet a sikerességben.

A bútorokat hogy védjük a költözés során?

A bútorok védelme a költözés során nagyon fontos ahhoz, hogy elkerüljük a sérüléseket és a károkat. Itt van néhány ötlet, hogyan védhetjük a bútorokat a költözés során:

Buborékfólia: Használjunk buborékfóliát, hogy befedjük a bútorokat. A buborékfólia puha és kényelmes párnázást biztosít, amely megvédi a bútorokat a sérülésektől.

Kartondobozok: Töltsünk ki nagyobb kartondobozokat párnázó anyaggal, és használjuk ezeket a bútorok köré, hogy védelmet nyújtsunk számukra.

Védelmi lemezek: Használjunk védelmi lemezeket az érzékeny felületek, például az üveg vagy a tükrök védelmére. A védelmi lemezek puha és párnázott felületet biztosítanak, amely megakadályozza a sérüléseket.

Szalag: Használjunk megfelelő mennyiségű ragasztószalagot az összes takaró és buborékfólia rögzítéséhez. A szalag biztosítja, hogy a védelem ne mozduljon el a bútorokról a szállítás során.

Feliratozás: Címkézzük fel a bútorokat a célállomásuk szerint, hogy megkönnyítsük az átrakást és a szállítást.

Takarók: Távolítsuk el a lábakat és a fiókokat, majd fedjük le a bútorokat takarókkal. A takarók védelmet nyújtanak a karcolások és sérülések ellen.

A bútorok védelme a költözés során időigényes feladat lehet, de a megfelelő védelmi eszközök használata csökkenti a sérülések kockázatát és biztosítja, hogy a bútorok sértetlenül érkezzenek meg a célállomásra.

Mibe csomagoljam a porcelánt és tányérokat?

Ha szeretné biztonságosan csomagolni a porcelán és tányérjait, kövesse az alábbi lépéseket:

Szerezzen be megfelelő csomagolóanyagot, mint például buborékos fóliát, papírt, polifoamot, légbuborékos tasakot és ragasztószalagot.

Tisztítsa meg alaposan a porcelán és tányérokat, majd szárítsa meg őket.

Csavarja be egy darab buborékos fóliába az első tányért, majd helyezze a doboz aljára úgy, hogy ne érjen hozzá a doboz falához.

Helyezzen egy réteg polifoamot vagy papírt a tányér fölé, majd ismételje meg a buborékos fólia csavarását és a dobozba helyezést.

Ismételje meg ezt az eljárást a többi tányérral és porcelánokkal, mindig egy darab buborékos fólia és polifoam/papírréteg között.

Ha minden tányér és porcelán be van csomagolva, helyezzen egy utolsó réteg polifoamot vagy papírt a tetejére, majd zárja le a dobozt és ragassza le az összes nyílást.

Jelölje meg a doboz tetejét a tartalommal és az „Óvatosan törékeny!” felirattal.

Ha szállítja a dobozt, ügyeljen arra, hogy ne essen le és ne érjen össze más tárgyakkal, amelyek kárt okozhatnak benne.

Hogyan csomagoljam a ruhákat?

Ha szeretné biztonságosan csomagolni a ruhákat, akkor kövesse az alábbi lépéseket:

Szerezzen be megfelelő csomagolóanyagot, mint például kartondobozokat, műanyag dobozokat vagy táskákat, légbuborékos fóliát, papírt és ragasztószalagot.

Válassza szét a ruhákat a szezonjuk vagy az anyaguk szerint. Például a könnyű nyári ruhákat külön helyezze el, mint az öltönyöket vagy a vastag téli kabátokat.

Tisztítsa meg alaposan az összes ruhadarabot, mivel a piszok és a foltok a hosszú távú tárolás során nehezebbek lesznek eltávolítani.

Rendezze a ruhadarabokat egyenként, majd csomagolja be őket légbuborékos fóliába, hogy megvédje őket a sérülésektől és a nedvességtől. A nehéz vagy bővérű ruhadarabokat hajtsa össze, és helyezzen közéjük egy réteg papírt vagy polifoamot a formájuk megtartása érdekében.

Helyezze a ruhadarabokat a dobozba vagy táskába, lehetőleg úgy, hogy felfüggesztve legyenek. Ezt megteheti a ruhadarabok vállfáira felfűzve, vagy külön erre a célra tervezett függőrendszerekkel, amelyek lehetővé teszik a ruhák függőleges tárolását.

Helyezzen egy réteg papírt vagy légbuborékos fóliát a ruhák tetejére, majd zárja le a dobozt vagy táskát, és ragassza le az összes varratot.

Jelölje meg a doboz tetejét a tartalommal és az „Óvatosan, törékeny!” felirattal.

Ha a ruhákat csak rövid távra kell csomagolnia, akkor akár sima műanyag zacskókban vagy táskákban is eltarthatja őket. Azonban hosszabb távú tároláshoz, szállításhoz vagy költözéshez ajánlott a fent említett csomagolási módszereket alkalmazni.

Ha bármilyen segítséget tudunk nyújtani az előzetes felmérésen kívül a csomagolásban, dobozolásban, esetleg a takarításban, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Költöztetés XVIII. kerületKöltöztetés XVIII. kerület Költöztetés Budapest XVIII kerület Pestszentimre, Pestszentlőrinc olcsón garanciával. Napközben munkaidőben bármikor várjuk hívását a fenti telefonszámon, illetve árajánlatot is kérhet a fenti menüsorban kattintva. Minden autónk pontosan a megbeszélt időben érkezik, a munkát pontosan odafigyelve végezzük, és igényes, tiszta környezetet hagyunk magunk után. A munka során odafigyelünk az érték és vagyonbiztonságra, olyan gondossággal dolgozunk mintha saját családunkat […]
  • Költöztetés XVII. kerületKöltöztetés XVII. kerület Költöztetők a XVII. kerületben Rákosmente, Rákoskeresztúr, olcsón garanciával. Minden autónk pontosan a megbeszélt időben érkezik, a munkát pontosan odafigyelve végezzük, és igényes, tiszta környezetet hagyunk magunk után. Budapesten ingyenesen szállítunk, 0Ft/km, ez a legolcsóbb tarifa tudomásunk szerint. Nem túl járatos a költöztetésben? Semmi gond, segítünk! Korrekt számolható költségekkel, és akciós árakon költöztetünk immár több mint húsz éve. Budapest kerületeiben is vállaljuk, […]
  • Miért válasszon bennünket?Miért válasszon bennünket? Válasszon bennünket, ha költöztetni szeretne! Nincsenek apró betűs részek, nincs átverés, nincs túlszámlázás! Korrekt olcsó árak vannak, amelyek alapján pontos árajánlatot tudunk adni, és ezt az árajánlatot tartani is tudjuk. Árainkat, árképzésünket úgy alakítottuk ki, hogy könnyen kiszámolható legyen a várható fix ár. A költöztetés előtt a legfontosabb feladat megtalálni a legjobb cég-et amelyikre rá lehet bízni a féltett értékeket. Ilyenkor mindenkiben felmerül a kérdés, hogy […]
  • Milyen teendők vannak költözés előtt?Milyen teendők vannak költözés előtt? Mit kell csinálni költözés előtt? Számos teendő van, amelyeket érdemes elvégezni, hogy az egész folyamat zökkenőmentesen menjen végbe. Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni: Csomagolás: Kezdjük azzal, hogy összepakoljuk az összes dolgunkat. Gyűjtsük össze az összes dobozt, csomagolóanyagot, ragasztószalagot, címkéket és így tovább. Érdemes gondosan átgondolni, hogy mi kerüljön melyik dobozba, és hogy hogyan pakoljuk be a dolgainkat, hogy ne sérüljenek meg. Felmondás: Ha […]
  • Szolgáltatásaink országosanSzolgáltatásaink országosan A költöztetés egész embert kívánó feladat, minden nap órákon keresztül nehéz súlyokat és terjedelmes bútorokat kell rakodni úgy, hogy vigyázni kell a saját testi épségre és a szállított értékek épségére is. Ezért elsősorban fizikailag és mentálisan is egészségesnek kell lennie a költöztető munkatársaknak, különben nem fogják tudni elvégezni a feladatot. Mi sokat teszünk azért, hogy a jó kondíció megőrzése mellett a jókedvünkre is vigyázzunk és pozitív hangulatban végezzük el a […]
  • FuvarozásFuvarozás Fuvarozás, bútorszállítás csomagolás, zsákolás, dobozolás 100% megbízható költöztető cég 1996-óta. Olcsó költöztetés árak. Bútor szállítás: Elszállítjuk bútorát szétszereléssel, kíméletesen, karcmentesen. Hívjon he szeretné, hogy olyan cég fuvarozza a bútorát, akik vigyázni is tudnak rá. Bútorszállításnál az olcsó a drága, mi vigyázunk értékeire felár nélkül! Nagy méretű tömörfa bútorok mozgatását is vállaljuk, óvatos munkavégzés. Bútormozgatás csomagolással, buborékfóliázás. […]