Egyedi szállítás, hangszerek, zongora, páncélszekrény, műtárgy

zongora-szallitasNehéz tárgyak (150kg felett) szállítását is vállaljuk. Súlyos, terjedelmes hangszerek, zongora. Páncélszekrény költöztetés, szobrok szállítása, műtárgyak, stb.  Ezeknek az esetében különös gondossággal kell megszervezni és lebonyolítani a szállítást. Kell a megfelelő fizikumú munkaerő.

A munka előkészítése és elvégzése tervezést igényel. Fel kell mérni a körülményeket is.

Van-e megfelelő parkolási lehetőség a költöztetéshez a közelben, van-e lift, működik-e a lift? Kifér-e a nyílászárókon a nehéz tárgy, vagy valamilyen külső eszközzel kell leengedni, például daruval.

Amikor minden szükséges körülményt felmértünk, akkor tudunk árajánlatot adni a szállításra.

Hogyan szállítsuk a zongorát?

A zongora szállítása nagyon fontos és érzékeny folyamat, és biztosítani kell, hogy a hangszer biztonságban és sértetlenül érkezzen a célállomásra. Néhány tipp zongora szállításhoz.

 • Szakember bérlése. A legjobb módja annak, hogy biztonságosan szállítsuk a zongorát, az, ha szakembert bérlünk erre a célra (hívjon bennünket).
 • A zongora szállítására szakosodott cégek szolgáltatásai között van a zongora bontása. A biztonságos csomagolás, a szállítás és a hangszer újbóli összeszerelése.
 • Alapos előkészületek. Ha úgy döntünk, hogy magunk szállítjuk a zongorát, akkor először is el kell készítenünk a hangszer szállításához szükséges eszközöket. Például bútoremelőt, szorítópántokat, szerszámokat stb. Ezután a zongorát elő kell készíteni a szállításra. Eltávolítva minden levehető alkatrészt, például a lábakat, a billentyűt és a pedálokat.
 • A zongorát alaposan be kell csomagolni, hogy megóvjuk a sérülésektől és a karcolásoktól.
 • Az ütőerők elkerülése. A zongora szállítása során az ütőerőknek ki vannak téve a húrok, amelyek a hangszer legérzékenyebb részét képezik. Az ütőerők elkerülése érdekében a zongorát mindig függőlegesen kell szállítani. Az oldalára soha nem szabad fektetni.
 • Biztonságos szállítás. A zongorát a szállítás során mindig biztonságosan rögzíteni kell. Így elkerüljük a mozgását és az esetleges sérüléseket.
 • Használjunk szorítópántokat és párnákat a zongora köré, hogy megakadályozzuk a mozgását.
 • A célállomáson. A zongorát a célállomáson óvatosan kell leszerelni és kicsomagolni.
 • Az alapos előkészületek és az óvatos szállítás segíthetnek abban, hogy a zongora sértetlenül érkezzen célállomására.

A zongora nagyon nehéz?

Igen, a zongora általában nagyon nehéz hangszer. Az átlagos zongorák súlya általában 200-500 kilogramm között van. A koncertzongorák súlya pedig akár 600-700 kilogramm is lehet. A nehézség főként a hangszer méretéből és a masszív szerkezetéből ered.

Ezért nagyon fontos, hogy a zongorát megfelelően emeljük és szállítsuk. A hangszer helytelen emelése vagy mozgatása sérüléseket okozhat a hangszerben. Vagy akár az embereknek is. Mivel a zongora olyan súlyos, ajánlott szakember bérlése, ha áthelyezést vagy szállítást igényel.

Ha a hangszer átmozgatása vagy mozgatása szükséges, javasolt kérni a segítségét több, legalább 2-3 erős, fizikailag felkészült felnőtt személynek. Ajánlott használni emelőeszközöket, mint például a bútoremelőt vagy zongoraszállítót. Ezenkívül fontos, hogy a mozgatás során a zongorát mindig függőlegesen tartsuk. Kerüljük a lerakását az oldalára.

Mi az a zongora tőkesúly?

A zongora tőkesúlya a zongora billentyűzetének és mechanikájának súlya. A mechanika a billentyűk megnyomásával és az ütők megütésével hangot ad ki. A zongora tőkesúlya nagyon fontos szerepet játszik a hangszer játékérzetében és a dinamikai kontrollban.

A tőkesúly összetett rendszert alkot. Ez tartalmazza a billentyűk súlyát, az ütők és a húrok közötti csapódási erőt, a visszacsapódást és az ütők visszajátszásának sebességét. A megfelelő tőkesúly a hangszer játékérzetét és a játékos kényelmét szolgálja.

A zongora tőkesúlyának beállítása azonban nem egyszerű feladat, és a tapasztalt zongorakészítők és zongorahangolók végzik. A tőkesúlyt személyre szabják az egyes zongorákra és az egyes játékosok igényeire. Számos tényezőt figyelembe vesznek, mint például a hangszer típusa és állapota, a játékos játékstílusa és az előadott zene stílusa.

Az optimális tőkesúly beállítása nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a zongora jól szóljon és jól reagáljon a játékos játékára. Ha a tőkesúly nem megfelelően van beállítva, a hangszer játékérzete és a dinamikai kontrollja romolhat. Ez befolyásolhatja a játék minőségét és a zongora hangját.

Mivel lehet megemelni egy zongorát?

A zongora megemelése nagyon fontos feladat, amikor áthelyezik vagy szállítják a hangszer. Egyéb esetben amikor karbantartást végeznek rajta. A zongorát megemelni nehéz és veszélyes lehet, ha nincs megfelelő technikája és eszközei. Az alábbiakban néhány módszert mutatok be, amelyekkel meg lehet emelni egy zongorát:

Zongoralábak használata. A zongoralábak olyan emelőeszközök, amelyeket a zongorák alá lehet helyezni. Segítségükkel emelni lehet a hangszer. Az emelés előtt azonban a zongorát le kell zárni, hogy ne tudjon mozogni. Majd óvatosan ki kell húzni a lábakat.

Zongoradöntő használata. A zongoradöntő olyan eszköz, amelyet a zongorák oldalához lehet illeszteni. Majd segítségével óvatosan meg lehet emelni a hangszer oldalát. Az emelés előtt a zongorát le kell zárni, majd óvatosan meg kell dönteni.

Zongoradolly használata. A zongoradolly olyan eszköz, amely egy speciális kerékszerkezet. Erre a zongorát el lehet helyezni. A zongoradolly segítségével a hangszer könnyedén mozgatható, de az emelés előtt a zongorát le kell zárni.

Professzionális segítség igénybevétele. A zongora emelése nagyon veszélyes lehet. Hibákhoz vagy sérülésekhez vezethet, ha nincs megfelelő tapasztalat vagy eszközök. Ezért ajánlott szakember segítségét kérni, ha a hangszer emelése szükséges. Ha zongorát kell szállítani, hívja a Q-far Trans csapatát a fenti telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot.

Fontos megjegyezni, hogy a zongora emelése mindig óvatosan és biztonságosan történjen, és ha lehetőség van rá, érdemes költöztető szakember segítségét kérni.

Ha ilyen jellegű szállítást szeretne, vagy a költöztetéskor zongora is van az egyéb használati tárgyak között, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot. Így időben megszervezhetjük a biztonságos árumozgatást és szállítást. A nehéz tárgyak mozgatásához szállító és emelőeszközökkel rendelkezünk. Nehéz tárgyak szállítására egyedi árakat határozunk meg, megbeszélés alapján. Ezekre az órabéres  költöztetés díjrendszer nem vonatkozik! Kérjen árajánlatot.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Páncélszekrény szállításPáncélszekrény szállítás Páncélszekrény szállítás belföldön és külföldön 0-24. Hívjon bennünket, ha páncélszekrény szállításra van szüksége. Akár magánszemélyként, akár céges páncélszekrényt kell szállítani számíthat ránk. Több mint húsz év gyakorlatát és tudását adjuk korrekt áron. Hétvégén is dolgozunk, megbízható nagy múltú költöztető cég vagyunk. Rendelkezünk a páncélszekrény mozgatásához megfelelő és szükséges eszközökkel. Szállító járművekkel, és gépekkel. Akár darut is tudunk biztosítani a […]
 • Műtárgy költöztetésMűtárgy költöztetés Műtárgy költöztetés Budapesten és országosan a hét minden napján. Vállaljuk műtárgyak csomagolását, szállítását, rakodását. 0-24 számíthat ránk. Rendelkezünk a műtárgyak szállításához megfelelő szakértelemmel, eszközökkel és csomagolóanyagokkal is. Hogyan kell a műtárgyakat csomagolni? Anyagok és eszközök előkészítése. Be kell szerezni minden szükséges csomagolási anyagot és eszközt. Ez lehet habpapír, buborékfólia, kartondobozok, ragasztószalag, védőhéjak, papír vagy textilfedők […]
Facebook