Egyedi szállítás, hangszerek, zongora, páncélszekrény, műtárgy

zongora-szallitasNehéz tárgyak (150kg felett) szállítását is vállaljuk. Súlyos, terjedelmes hangszerek, zongora. Páncélszekrény költöztetés, szobrok szállítása, műtárgyak, stb.  Ezeknek az esetében különös gondossággal kell megszervezni és lebonyolítani a szállítást. Kell a megfelelő fizikumú munkaerő.

A munka előkészítése és elvégzése tervezést igényel. Fel kell mérni a körülményeket is.

Van-e megfelelő parkolási lehetőség a költöztetéshez a közelben, van-e lift, működik-e a lift? Kifér-e a nyílászárókon a nehéz tárgy, vagy valamilyen külső eszközzel kell leengedni, például daruval.

Amikor minden szükséges körülményt felmértünk, akkor tudunk árajánlatot adni a szállításra.

Hogyan szállítsuk a zongorát?

A zongora szállítása nagyon fontos és érzékeny folyamat, és biztosítani kell, hogy a hangszer biztonságban és sértetlenül érkezzen a célállomásra. Néhány tipp zongora szállításhoz.

  • Szakember bérlése. A legjobb módja annak, hogy biztonságosan szállítsuk a zongorát, az, ha szakembert bérlünk erre a célra (hívjon bennünket).
  • A zongora szállítására szakosodott cégek szolgáltatásai között van a zongora bontása. A biztonságos csomagolás, a szállítás és a hangszer újbóli összeszerelése.
  • Alapos előkészületek. Ha úgy döntünk, hogy magunk szállítjuk a zongorát, akkor először is el kell készítenünk a hangszer szállításához szükséges eszközöket. Például bútoremelőt, szorítópántokat, szerszámokat stb. Ezután a zongorát elő kell készíteni a szállításra. Eltávolítva minden levehető alkatrészt, például a lábakat, a billentyűt és a pedálokat.
  • A zongorát alaposan be kell csomagolni, hogy megóvjuk a sérülésektől és a karcolásoktól.
  • Az ütőerők elkerülése. A zongora szállítása során az ütőerőknek ki vannak téve a húrok, amelyek a hangszer legérzékenyebb részét képezik. Az ütőerők elkerülése érdekében a zongorát mindig függőlegesen kell szállítani. Az oldalára soha nem szabad fektetni.
  • Biztonságos szállítás. A zongorát a szállítás során mindig biztonságosan rögzíteni kell. Így elkerüljük a mozgását és az esetleges sérüléseket.
  • Használjunk szorítópántokat és párnákat a zongora köré, hogy megakadályozzuk a mozgását.
  • A célállomáson. A zongorát a célállomáson óvatosan kell leszerelni és kicsomagolni.
  • Az alapos előkészületek és az óvatos szállítás segíthetnek abban, hogy a zongora sértetlenül érkezzen célállomására.

A zongora nagyon nehéz?

Igen, a zongora általában nagyon nehéz hangszer. Az átlagos zongorák súlya általában 200-500 kilogramm között van. A koncertzongorák súlya pedig akár 600-700 kilogramm is lehet. A nehézség főként a hangszer méretéből és a masszív szerkezetéből ered.

Ezért nagyon fontos, hogy a zongorát megfelelően emeljük és szállítsuk. A hangszer helytelen emelése vagy mozgatása sérüléseket okozhat a hangszerben. Vagy akár az embereknek is. Mivel a zongora olyan súlyos, ajánlott szakember bérlése, ha áthelyezést vagy szállítást igényel.

Ha a hangszer átmozgatása vagy mozgatása szükséges, javasolt kérni a segítségét több, legalább 2-3 erős, fizikailag felkészült felnőtt személynek. Ajánlott használni emelőeszközöket, mint például a bútoremelőt vagy zongoraszállítót. Ezenkívül fontos, hogy a mozgatás során a zongorát mindig függőlegesen tartsuk. Kerüljük a lerakását az oldalára.

Mi az a zongora tőkesúly?

A zongora tőkesúlya a zongora billentyűzetének és mechanikájának súlya. A mechanika a billentyűk megnyomásával és az ütők megütésével hangot ad ki. A zongora tőkesúlya nagyon fontos szerepet játszik a hangszer játékérzetében és a dinamikai kontrollban.

A tőkesúly összetett rendszert alkot. Ez tartalmazza a billentyűk súlyát, az ütők és a húrok közötti csapódási erőt, a visszacsapódást és az ütők visszajátszásának sebességét. A megfelelő tőkesúly a hangszer játékérzetét és a játékos kényelmét szolgálja.

A zongora tőkesúlyának beállítása azonban nem egyszerű feladat, és a tapasztalt zongorakészítők és zongorahangolók végzik. A tőkesúlyt személyre szabják az egyes zongorákra és az egyes játékosok igényeire. Számos tényezőt figyelembe vesznek, mint például a hangszer típusa és állapota, a játékos játékstílusa és az előadott zene stílusa.

Az optimális tőkesúly beállítása nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a zongora jól szóljon és jól reagáljon a játékos játékára. Ha a tőkesúly nem megfelelően van beállítva, a hangszer játékérzete és a dinamikai kontrollja romolhat. Ez befolyásolhatja a játék minőségét és a zongora hangját.

Mivel lehet megemelni egy zongorát?

A zongora megemelése nagyon fontos feladat, amikor áthelyezik vagy szállítják a hangszer. Egyéb esetben amikor karbantartást végeznek rajta. A zongorát megemelni nehéz és veszélyes lehet, ha nincs megfelelő technikája és eszközei. Az alábbiakban néhány módszert mutatok be, amelyekkel meg lehet emelni egy zongorát:

Zongoralábak használata. A zongoralábak olyan emelőeszközök, amelyeket a zongorák alá lehet helyezni. Segítségükkel emelni lehet a hangszer. Az emelés előtt azonban a zongorát le kell zárni, hogy ne tudjon mozogni. Majd óvatosan ki kell húzni a lábakat.

Zongoradöntő használata. A zongoradöntő olyan eszköz, amelyet a zongorák oldalához lehet illeszteni. Majd segítségével óvatosan meg lehet emelni a hangszer oldalát. Az emelés előtt a zongorát le kell zárni, majd óvatosan meg kell dönteni.

Zongoradolly használata. A zongoradolly olyan eszköz, amely egy speciális kerékszerkezet. Erre a zongorát el lehet helyezni. A zongoradolly segítségével a hangszer könnyedén mozgatható, de az emelés előtt a zongorát le kell zárni.

Professzionális segítség igénybevétele. A zongora emelése nagyon veszélyes lehet. Hibákhoz vagy sérülésekhez vezethet, ha nincs megfelelő tapasztalat vagy eszközök. Ezért ajánlott szakember segítségét kérni, ha a hangszer emelése szükséges. Ha zongorát kell szállítani, hívja a Q-far Trans csapatát a fenti telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot.

Fontos megjegyezni, hogy a zongora emelése mindig óvatosan és biztonságosan történjen, és ha lehetőség van rá, érdemes költöztető szakember segítségét kérni.

Ha ilyen jellegű szállítást szeretne, vagy a költöztetéskor zongora is van az egyéb használati tárgyak között, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot. Így időben megszervezhetjük a biztonságos árumozgatást és szállítást. A nehéz tárgyak mozgatásához szállító és emelőeszközökkel rendelkezünk. Nehéz tárgyak szállítására egyedi árakat határozunk meg, megbeszélés alapján. Ezekre az órabéres  költöztetés díjrendszer nem vonatkozik! Kérjen árajánlatot.