Ugrás a tartalomhoz

Költöztetés Németországba

koltoztetes-nemetorszagbaKöltöztetés Németországba és Ausztriába gyorsan, pontosan, olcsó akciós árakon! Vállaljuk, hogy külföldi munkavállalás esetén ingóságait a környező uniós országokba akciós árakon szállítjuk. Természetesen ha külföldről, Németországból szeretne Magyarországra költözni, ebben is tudunk segíteni. Munkavégzésünket a precizitás, és megbízhatóság jellemzi. Ennek bizonyítéka cégünk több évtizedes múltja, és a sok száz elégedett ügyfél. Ők bármilyen költözés esetén bennünket választanak, és minket ajánlanak ismerőseik körében is. Gyakorlatunkat, tudásunkat, tapasztalatainkat ajánljuk Önnek.

Ha pontosan leírja, hogy honnan, hova és mit kell szállítani, akkor korrekt árajánlatot tudunk adni a munka elvégzésére. Ha nem tud mindent pontosan felmérni, vagy nincs ideje rá, akkor előzetes egyeztetés után munkatársunk a helyszínen felméri a munka várható költségeit. A felmérés után tájékoztatjuk a munkavégzés módjáról, várható időtartamáról, költségéről és árajánlatot adunk.

Hogyan tudok Németországba költözni?

Németországba költözni nem egyszerű folyamat, de követhető néhány alapvető lépés, amelyek segítségével előkészítheted a költözést.

Válassz egy célt, hogy miért akarsz Németországban élni. Ez lehet munka, tanulmányok, család vagy egyszerűen csak az életmód miatt. Ezután nézd meg a szükséges engedélyeket és dokumentumokat, amelyek szükségesek a célod eléréséhez.

Ha munkát szeretnél Németországban, keresd meg a megfelelő lehetőségeket a munkaerőpiacon. Az interneten és a helyi álláskereső irodákban találhatsz állásajánlatokat. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos szakmákban, például az orvostudomány vagy az építőipar területén, speciális engedélyek és kvalifikációk szükségesek.

Ha tanulni szeretnél Németországban, válaszd ki azokat az egyetemeket vagy felsőoktatási intézményeket, amelyek megfelelnek az érdeklődési körödnek és a szakmai céloknak. Ellenőrizd, hogy milyen nyelvtudás szükséges az adott programban való részvételhez, és készülj fel a szükséges tesztekre.

Ha családtagokkal vagy partnerrel költözöl Németországba, akkor fontos, hogy megfelelő engedélyeket és dokumentumokat szerezzetek be, például a tartózkodási engedélyt és a munkavállalási engedélyt.

Ha van egy konkrét helyszín, ahol szeretnél élni Németországban, akkor érdemes keresni ingatlanügynököket, akik segíthetnek az ingatlanok keresésében és az ügyintézésben.

Az összes szükséges dokumentum beszerzése előtt érdemes elkezdeni német nyelvű tanulást, mivel az általánosan elfogadott nyelv a mindennapi életben, a munkahelyeken és az oktatási intézményekben is.

Végül, tartsd szem előtt, hogy Németországban a jogi előírások és az adminisztráció rendkívül fontosak. Ezért fontos, hogy előre megfelelő dokumentumokat szerezz be, és kövesd az összes szabályt, amikor a költözést intézed.

Mi kell a Németországba költözéshez?

Németországba költözéshez számos engedélyre és dokumentumra lehet szükséged. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontosabb dokumentumot:

Tartózkodási engedély: Ha nem az EU állampolgára vagy nem rendelkezel más jogi alappal a tartózkodásra, akkor tartózkodási engedélyre lesz szükséged. A tartózkodási engedélyt a német kormányhivatalok adhatják ki.

Munkavállalási engedély: Ha Németországban szeretnél dolgozni, szükséged lehet munkavállalási engedélyre is. A munkavállalási engedélyt a német kormányhivatalok adhatják ki, és általában a tartózkodási engedélyhez kapcsolódik.

Lakhatási engedély: Ha Németországban szeretnél lakni, szükséged lehet lakhatási engedélyre. A lakhatási engedélyt általában az önkormányzatok adhatják ki.

Német nyelvtudás bizonyítvány: Németországban a német nyelv az általános nyelv, ezért szükséged lehet német nyelvtudás bizonyítványra, ha tanulni vagy dolgozni szeretnél. A nyelvtudás bizonyítványt az általános nyelvi tesztek, például a Goethe-Institut tesztek vagy a TestDaF nyelvi tesztek által szerezheted meg.

Egészségbiztosítás: Ha Németországban szeretnél élni, szükséged lesz egészségbiztosításra is. Az egészségbiztosítást Németországban általában kötelezőnek tekintik, és az országban élők többsége a kötelező egészségbiztosításra támaszkodik.

Bankszámla: Ha Németországban szeretnél élni, ajánlott bankszámlát nyitnod. A bankszámla hasznos lehet a fizetések, az állandó költségek és az életvitellel kapcsolatos kiadások kezelésére.

Ezenkívül számos egyéb dokumentumra is szükséged lehet, attól függően, hogy miért szeretnél Németországban élni. Ha munkát keresel, akkor például szükséged lehet önéletrajzra és motivációs levélre. Ha tanulni szeretnél, akkor a diploma és a tanulmányi eredmények bizonyítványai is fontosak

Mi kell hozzá, hogy Németországban ingatlant béreljek?

Ha Németországban szeretne ingatlant bérelni, akkor szüksége lesz a következőkre:

 • Munkavállalási engedély: Ha külföldi állampolgárként Németországban kíván dolgozni, akkor munkavállalási engedélyt kell szereznie. Ha már rendelkezik munkavállalási engedéllyel, akkor ezt az engedélyt szükséges bemutatni a bérbeadónak.
 • Személyazonosító okmány: Németországban a személyazonosító okmány elengedhetetlen a bérléshez. Ennek hiányában nem tudja megkérni a közvetítőt, hogy béreljen Önnek ingatlant.
 • Jövedelem igazolása: A bérbeadók szokásosan kérnek egy jövedelemigazolást a bérlőktől annak biztosítása érdekében, hogy azok képesek lesznek a bérleti díjat fizetni. A jövedelemigazolásnak tartalmaznia kell az Ön nevét, címét és jövedelmét.
 • Garancia: A bérbeadók gyakran kérik a bérlőktől egy bizonyos összegű kauciót, amelyet a bérlőnek előre kell fizetnie. Ez a kaució általában egy-két havi bérleti díjnak felel meg.
 • Bérlői biztosítás: Néhány bérbeadó kérheti a bérlőtől, hogy biztosítást kössön a bérleményre, amely a károkra és a felelősségre vonatkozó követeléseket fedezi.
 • Jó hitelességű referenciák: Ha korábban bérelt már ingatlant, akkor kérjen referenciákat az előző bérbeadójától. Ha nincsenek ilyenek, akkor más referenciák, például munkáltatói referenciák is elfogadhatók lehetnek.

Az ingatlan bérbeadása Németországban bonyolult lehet, ezért érdemes lehet az ügyvéd vagy ingatlanügynök segítségét igénybe venni.

Csomagolunk, dobozolunk, fóliázunk, és kitüntetett figyelemmel vigyázunk értékeire, hiszen ellenkező esetben mi is ezt várnánk el azoktól akik nekünk dolgoznak. Költöztetés precízen, egyszerűen, gyorsan, biztonságosan, fejfájás nélkül! Munkatársaink képzett és gyakorlott költöztető szakemberek. Pontosan tudják, hogy milyen fogásokkal lehet a lehető legjobban és leggyorsabban költöztetni, hogy minden tárgy és bútor épségben megérkezzen a célállomásra. Kedves megrendelőink visszajelzéseit, és ajánlásait elolvashatja weboldalunkon. Ha kedvet kapott hozzá, hogy egy kiváló költöztető csapatra bízza a feladatot, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy egy kiváló árajánlatot adhassunk!

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nemzetközi költöztetésNemzetközi költöztetés Külföldre költözne? Segítünk! Nemzetközi költöztetés olcsón, garanciával! A Q-far trans húsz éve foglalkozik nemzetközi fuvarozással. Elsősorban cégeket szállítottunk Ausztriába, Franciaországba, Romániába, Németországba. Megfordultunk Svájcban, Olaszországban illetve Görög országban is. Ha egy ismerős cégnek valamilyen ok miatt át kellett tennie a telephelyét más országba, bennünket bíztak meg a csomagolással, rakodással, szállítással. A nemzetközi fuvarjaink során a bútorok […]
 • Tehertaxi BudapestTehertaxi Budapest Tehertaxit keres? Megtalálta! Ha tehertaxi akkor Q-far Trans! Vállalunk Olcsó fuvarozást tehertaxival akár pár órára is. Tehertaxi Budapesten és Magyarország egész területén. De mire jó egy tehertaxi? Előfordulhat, hogy szüksége lesz egy autóra. Ebbe pakolhat bevásárlásnál, bútorvásárlásnál. Ha egy új hűtőgépet kell gyorsan hazavinni a kánikulában egy áruházból, gond lehet a szállítás. Ha a mosógép mondta be az unalmast szintén probléma, hogy nem fér be egy személyautóba. Ilyenkor […]
 • Költöztetés XIV. kerület ZuglóKöltöztetés XIV. kerület Zugló Költöztetés Budapest XIV. kerület Zugló, olcsón garanciával. Bútormozgatás, csomagolás, fuvarozás, nehéz tárgyak szállítása Zuglóban is. Budapest kerületeiben is vállaljuk, hogy ügyfeleink kérésére előzetesen ingyenesen felmérjük a költöztetési munka nagyságát, mennyi ideig fog tartani, milyen és mekkora dobozokra, illetve csomagolóanyagra lesz szükség. A munka során odafigyelünk az érték és vagyonbiztonságra, olyan gondossággal dolgozunk mintha saját családunkat […]
 • Lomtalanítás országosanLomtalanítás országosan Lomtalanítás Budapesten és Pest megyében akció! Lomtalanítani szeretne, de nincs hozzá ereje, türelme, ideje? Semmi gond, segítünk. A Q-far Trans vállalja padlások, pincék, házak és lakások lomtalanítását, használt, rossz bútorok, berendezési tárgyak, ruhaneműk elszállítását, gumiabroncsok, akkumulátorok szállítását. Ne szenvedjen a pakolászással, rámolással, bízza ezt ránk. Előfordulhat, hogy új házba vagy lakásba költözéskor a régi lakók otthagyták a lomokat, megtöltve ezzel a […]
 • Tippek költözködéshezTippek költözködéshez A költöztetés során többször találkoztunk vele, hogy nem megfelelően van előkészítve a szállításra váró ingóság, mert nincs gyakorlat és tapasztalat az összepakolás, csomagolás területén. Ezért szeretnénk segíteni, néhány hasznos tanáccsal, amit ha megfontolnak, akkor jelentős pénzt, időt és bosszúságot lehet megspórolni. Csomagoljunk be jól! Nem tudjuk a kicsomagolás során, hogy melyik dobozban, zsákban mi van, mit hova tettünk? Nem megfelelően csomagoltunk be. A javasolt […]
 • Költöztetés csomagolássalKöltöztetés csomagolással Költöztetés csomagolással, buborékfóliázással Budapesten és Pest megyében olcsón. Segítünk a zsákokba pakolni, bedobozolni. Költözés előtt néha hihetetlennek tűnik, hogy egy lakásban található tárgyak hogyan fognak "belemászni" a dobozokba / zsákokba, főleg ha a tulajdonosnak nincsen se ereje, se kedve  napokig csomagolni, dobozolni könyveket, zsákba tenni a textíliát. A gondosan dobozba csomagolt tárgyak sokkal nagyobb védelmet élveznek a szállítás során mintha csak bedobálunk […]