Milyen teendők vannak költözés előtt?

Számos teendő van, amelyeket érdemes elvégezni, hogy az egész folyamat zökkenőmentesen menjen végbe. Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni:

 • Csomagolás: Kezdjük azzal, hogy összepakoljuk az összes dolgunkat. Gyűjtsük össze az összes dobozt. Csomagolóanyagot, ragasztószalagot, címkéket és így tovább. Érdemes gondosan átgondolni, hogy mi kerüljön melyik dobozba. Illetve hogyan pakoljuk be a dolgainkat, hogy ne sérüljenek meg.
 • Felmondás: Ha bérelt lakásban élünk, akkor elsőként érdemes időben felmondani a bérleti szerződést. Utána lemondani az összes szolgáltatást. Mint például az internet, a kábel TV, a telefon és a víz- és áramszolgáltatás.
 • Új otthon előkészítése: Az új otthonunkban szükség van valamilyen előkészítésre, például festésre vagy padlóburkolásra? Akkor érdemes előre beütemezni ezeket a munkákat, hogy a költözés napján már minden készen álljon.
 • Címek és iratok átírása: Fontos, hogy átírjuk az összes személyes adatunkat. Mint például a lakcímünket, az adóazonosítónkat. A járműveink rendszámát és a banki információinkat.
 • Költözési lista: Készítsünk egy listát minden olyan dologról, amit el kell intézni a költözés előtt. Ellenőrizzük, hogy minden fontos feladatot elvégeztünk-e.
 • Az új otthonra vonatkozó információk: Az új otthonunkkal kapcsolatos fontos információkat érdemes előre megszerezni. Mint például a közeli boltok, gyógyszertárak és orvosok elérhetősége. Illetve az új lakás biztonsági rendszerének működése.
 • Szállítás: Válasszunk megbízható költöztető cég -et. A költöztető segít a dobozok és bútorok átvitelében az új otthonba. Válasszon bennünket, kérjen költöztetés árajánlatot!
 • Takarítás: Az új otthonunkat érdemes kitakarítani a költözés előtt. Így amikor megérkezünk, tiszta és rendezett lesz.

Ezek a lépések segíthetnek abban, hogy a költöztetés zökkenőmentesen menjen végbe.

Valamint, hogy ne maradjunk semmi fontos dolog nélkül.

Mibe csomagoljam a ruhákat?

A ruhák csomagolására többféle lehetőség is van. Itt van néhány ötlet, amelyek segíthetnek a ruháink biztonságos és hatékony csomagolásában:

 • Kartondobozok: Az általános kartondobozok a leggyakrabban használt csomagolóanyagok közé tartoznak. A ruháinkat helyezhetjük bele. De előtte érdemes papírt vagy buborékfóliát helyezni az aljára. Így megóvjuk a ruhákat a sérülésektől. A dobozokba különböző típusú ruhákat pakolhatunk. Például a szezonális vagy sportruházatot elkülönítve.
 • Táskák: A táska is lehet jó lehetőség a ruhák csomagolására. Az összecsukható táskákat kényelmesen el lehet helyezni a dobozban. Illetve a ruhákkal együtt is lehet szállítani. Ha nagyobb mennyiségű ruhát kell szállítani, akkor érdemes vásárolni tartósabb utazótáskákat.
 • Ruhaszatyor: A ruhaszatyor egy másik lehetőség, hogy csomagoljuk a ruhákat. Ezeket különböző anyagokból készítik. Például műanyagból vagy textilből. Ha kívülről zárható a zsebe, akkor kényelmes lehet használni az út során.
 • Fóliaszekrény vagy fóliából készült doboz: Ha meg szeretnénk óvni a ruhákat a ráncolódástól? Érdemes kipróbálni a fóliából készült cipzáros dobozokat. Ezekben a ruhák függőlegesen helyezhetőek el, hasonlóan egy gardróbszekrényhez.
 • Zsákok: A ruhákat egyszerűen össze lehet hajtogatni, és tárolni átlátszó műanyag zsákokban. Ezek könnyen áttekinthetők. Segítenek megóvni a ruhákat a portól, kosztól és nedvességtől.

Mindegyik módszernek megvannak a saját előnyei és hátrányai, így érdemes elgondolkodni, hogy melyik megfelelő az adott helyzetre.

Az így csomagolt ruhákat könnyen fel lehet címkézni, hogy könnyen megtalálhassuk azokat a költözés után.

Hogy csomagoljam be a könyveket?

A könyvek csomagolása során fontos, hogy biztonságosan és hatékonyan csomagoljuk be azokat, hogy megóvjuk őket a sérülésektől és a deformációtól. Itt van néhány tipp, hogyan csomagolhatjuk be a könyveket a költöztetés során:

 • Használjunk erős dobozokat: Válasszunk olyan erős kartondobozokat, amelyeket előzetesen teszteltek a költöztető cégek. Hogy megfelelően tűrjék a súlyukat. Vagy ha nincs elég erős dobozunk, akkor tegyük őket egy műanyag rekeszbe.
 • Rétegezzünk: Helyezzünk egy réteg újságot, buborékfóliát vagy egyéb töltőanyagot az aljára. Ezzel megakadályozzuk a könyvek mozgását és sérülését.
 • Rendezzük a könyveket: Rendezzük a könyveket méret szerint, és helyezzük őket függőlegesen a dobozba. A függőleges elhelyezés előnye, hogy nem szenvednek deformációt a könyvek, és nem fognak a lapok meggörbülni.
 • Töltsük ki az űrt: Töltőanyaggal (papír, buborékfólia) töltsük ki az űrt, hogy a könyvek ne mozogjanak a dobozban. Az űr kitöltése segít megvédeni a könyveket az ütésektől és a sérülésektől.
 • Rögzítsük a dobozt: Ragasszuk le a dobozokat a tetején és az oldalán erős ragasztószalaggal, hogy megakadályozzuk a könyvek kiesését és a doboz szétszakadását.

Ha a könyvek értékesek vagy ritka kiadványok, akkor használjunk egyéni csomagolást, például kemény borítót, amely megvédi az élek és a borító sérüléseitől. Az ilyen óvintézkedésekkel a könyveink biztonságban maradnak a költözés során.

Mibe csomagoljam a porcelánt és a törékeny dolgokat?

A porcelán és más törékeny dolgok csomagolása különös figyelmet igényel, hogy megvédjük azokat a sérülésektől, törésektől és karcolásoktól a költözés során. Itt van néhány tipp, hogyan csomagolhatjuk biztonságosan ezeket a tárgyakat:

 • Buborékfólia: A buborékfólia egy remek csomagolóanyag a törékeny tárgyakhoz, mivel puhán tartja azokat, és megvédi a sérülésektől. Tekerjünk egy réteget buborékfóliát minden egyes törékeny tárgyra, majd helyezzük őket egy kartondobozba.
 • Kartondoboz: A kartondobozokat kifejezetten erre a célra készítik, így biztonságosan tárolhatunk bennük törékeny dolgokat. Töltőanyagként használjunk szivacsot, papírt, vagy rétegezzünk buborékfóliát az aljára, hogy megóvjuk a tárgyakat az ütésektől.
 • Régi újságok, papírtörlők: Ha nincs elég buborékfólia, akkor használjunk régi újságokat, vagy papírtörlőket a tárgyak közé töltőanyagként.
 • Cserepek, edények, vagy cserép növények: Az ilyen tárgyakat különösen óvatosan kell csomagolni, mert azokban könnyen keletkezhetnek repedések vagy törések. Helyezzük ezeket egy szorosan illeszkedő doboz vagy költöztető doboz mélyére , és tekerjünk köréjük buborékfóliát vagy töltőanyagot.
 • Címkézés: Fontos, hogy a dobozokat címkézzük „törékeny” felirattal. Így a költöztetők vagy a segítőink tudják, hogy milyen óvatossággal kell kezelni ezeket a csomagokat.

Fontos, hogy a tárgyakat szorosan rögzítsük, és ne hagyjunk bennük üres helyeket, hogy ne tudjanak mozogni vagy ütközni a szállítás során.

Ha több rétegbe csomagolunk, akkor a felső réteget is rögzítsük, hogy az ne csússzon el. Az ilyen óvintézkedésekkel a törékeny tárgyaink biztonságban maradnak a költözés során.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Költöztetés BudaörsKöltöztetés Budaörs Bútorszállítás, csomagolás, fóliázás Budaörsön, ügyfélszolgálat 0-24. Szállítunk bútorokat, berendezési tárgyakat, bedobozolt ruhaneműket, zongorát, szekrényeket, mindent, ami egy háztartásban előfordul. Költöztetés panelházban, családi házban, irodaházban akár épületen belül is. A QFAR-trans 1996 -óta áll a cégek, 2000-óta a lakosság szolgálatában. Bútormozgatás csomagolással, buborékfóliázás. Szeretne gyorsan, olcsón, nyugodtan költözködni, miközben biztos lehet benne, hogy […]
 • Költöztetés FranciaországbaKöltöztetés Franciaországba Költöztetünk Franciaországba olcsón, gyorsan! Cégünk gyakran költöztet Franciaországba, és onnan haza. Büszkék vagyunk arra, hogy gyors és költséghatékony megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek. Tapasztalt csapatunk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a költöztetés gördülékenyen és zökkenőmentesen történjen. Szolgáltatásaink közé tartozik a bútorok és berendezési tárgyak biztonságos csomagolása és szállítása, valamint a fuvarozás, költöztetés, bútorszállítás Franciaország bármely […]
Facebook