Ugrás a tartalomhoz

Milyen teendők vannak költözés előtt?

Mit kell csinálni költözés előtt? Számos teendő van, amelyeket érdemes elvégezni, hogy az egész folyamat zökkenőmentesen menjen végbe. Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni:

 • Csomagolás: Kezdjük azzal, hogy összepakoljuk az összes dolgunkat. Gyűjtsük össze az összes dobozt, csomagolóanyagot, ragasztószalagot, címkéket és így tovább. Érdemes gondosan átgondolni, hogy mi kerüljön melyik dobozba, és hogy hogyan pakoljuk be a dolgainkat, hogy ne sérüljenek meg.
 • Felmondás: Ha bérelt lakásban élünk, akkor érdemes időben felmondani a bérleti szerződést, és lemondani az összes szolgáltatást, mint például az internet, a kábel TV, a telefon és a víz- és áramszolgáltatás.
 • Új otthon előkészítése: Ha az új otthonunkban szükség van valamilyen előkészítésre, például festésre vagy padlóburkolásra, akkor érdemes előre beütemezni ezeket a munkákat, hogy a költözés napján már minden készen álljon.
 • Címek és iratok átírása: Fontos, hogy átírjuk az összes személyes adatunkat, mint például a lakcímünket, az adóazonosítónkat, a járműveink rendszámát és a banki információinkat.
 • Költözési lista: Készítsünk egy listát minden olyan dologról, amit el kell intézni a költözés előtt, és ellenőrizzük, hogy minden fontos feladatot elvégeztünk-e.
 • Az új otthonra vonatkozó információk: Az új otthonunkkal kapcsolatos fontos információkat érdemes előre megszerezni, mint például a közeli boltok, gyógyszertárak és orvosok elérhetősége, illetve az új lakás biztonsági rendszerének működése.
 • Szállítás: Válasszunk megbízható költöztető cég -et, amely segít a dobozok és bútorok átvitelében az új otthonba.
 • Takarítás: Az új otthonunkat érdemes kitakarítani a költözés előtt, hogy amikor megérkezünk, tiszta és rendezett legyen.

Ezek a lépések segíthetnek abban, hogy a költöztetés zökkenőmentesen menjen végbe, és hogy ne maradjunk semmi fontos dolog nélkül.

Mibe csomagoljam a ruhákat?

A ruhák csomagolására többféle lehetőség is van. Itt van néhány ötlet, amelyek segíthetnek a ruháink biztonságos és hatékony csomagolásában:

 • Kartondobozok: Az általános kartondobozok a leggyakrabban használt csomagolóanyagok közé tartoznak. A ruháinkat helyezhetjük bele, de előtte érdemes papírt vagy buborékfóliát helyezni az aljára, hogy megóvjuk a ruhákat a sérülésektől. A dobozokba különböző típusú ruhákat pakolhatunk, például a szezonális vagy sportruházatot elkülönítve.
 • Táskák: A táska is lehet jó lehetőség a ruhák csomagolására. Az összecsukható táskákat kényelmesen el lehet helyezni a dobozban, illetve a ruhákkal együtt is lehet szállítani. Ha nagyobb mennyiségű ruhát kell szállítani, akkor érdemes vásárolni tartósabb utazótáskákat.
 • Ruhaszatyor: A ruhaszatyor egy másik lehetőség, hogy csomagoljuk a ruhákat. Ezeket különböző anyagokból készítik, például műanyagból vagy textilből. Ha kívülről zárható a zsebe, akkor kényelmes lehet használni az út során.
 • Fóliaszekrény vagy fóliából készült doboz: Ha meg szeretnénk óvni a ruhákat a ráncolódástól, érdemes kipróbálni a fóliából készült cipzáros dobozokat, amelyekben a ruhák függőlegesen helyezhetőek el, hasonlóan egy gardróbszekrényhez.
 • Zsákok: A ruhákat egyszerűen össze lehet hajtogatni, és tárolni átlátszó műanyag zsákokban. Ezek könnyen áttekinthetők, és segítenek megóvni a ruhákat a portól, kosztól és nedvességtől.

Mindegyik módszernek megvannak a saját előnyei és hátrányai, így érdemes elgondolkodni, hogy melyik megfelelő az adott helyzetre. Az így csomagolt ruhákat könnyen fel lehet címkézni, hogy könnyen megtalálhassuk azokat a költözés után.

Hogy csomagoljam be a könyveket?

A könyvek csomagolása során fontos, hogy biztonságosan és hatékonyan csomagoljuk be azokat, hogy megóvjuk őket a sérülésektől és a deformációtól. Itt van néhány tipp, hogyan csomagolhatjuk be a könyveket a költöztetéshez:

 • Használjunk erős dobozokat: Válasszunk olyan erős kartondobozokat, amelyeket előzetesen teszteltek a költöztető cégek, hogy megfelelően tűrjék a súlyukat. Vagy ha nincs elég erős dobozunk, akkor tegyük őket egy műanyag rekeszbe.
 • Rétegezzünk: Helyezzünk egy réteg újságot, buborékfóliát vagy egyéb töltőanyagot az aljára, hogy megakadályozzuk a könyvek mozgását és sérülését.
 • Rendezzük a könyveket: Rendezzük a könyveket méret szerint, és helyezzük őket függőlegesen a dobozba. A függőleges elhelyezés előnye, hogy nem szenvednek deformációt a könyvek, és nem fognak a lapok meggörbülni.
 • Töltsük ki az űrt: Töltőanyaggal (papír, buborékfólia) töltsük ki az űrt, hogy a könyvek ne mozogjanak a dobozban. Az űr kitöltése segít megvédeni a könyveket az ütésektől és a sérülésektől.
 • Rögzítsük a dobozt: Ragasszuk le a dobozokat a tetején és az oldalán erős ragasztószalaggal, hogy megakadályozzuk a könyvek kiesését és a doboz szétszakadását.

Ha a könyvek értékesek vagy ritka kiadványok, akkor használjunk egyéni csomagolást, például kemény borítót, amely megvédi az élek és a borító sérüléseitől. Az ilyen óvintézkedésekkel a könyveink biztonságban maradnak a költözés során.

Mibe csomagoljam a porcelánt és a törékeny dolgokat?

A porcelán és más törékeny dolgok csomagolása különös figyelmet igényel, hogy megvédjük azokat a sérülésektől, törésektől és karcolásoktól a költözés során. Itt van néhány tipp, hogyan csomagolhatjuk biztonságosan ezeket a tárgyakat:

 • Buborékfólia: A buborékfólia egy remek csomagolóanyag a törékeny tárgyakhoz, mivel puhán tartja azokat, és megvédi a sérülésektől. Tekerjünk egy réteget buborékfóliát minden egyes törékeny tárgyra, majd helyezzük őket egy kartondobozba.
 • Kartondoboz: A kartondobozokat kifejezetten erre a célra készítik, így biztonságosan tárolhatunk bennük törékeny dolgokat. Töltőanyagként használjunk szivacsot, papírt, vagy rétegezzünk buborékfóliát az aljára, hogy megóvjuk a tárgyakat az ütésektől.
 • Régi újságok, papírtörlők: Ha nincs elég buborékfólia, akkor használjunk régi újságokat, vagy papírtörlőket a tárgyak közé töltőanyagként.
 • Cserepek, edények, vagy cserép növények: Az ilyen tárgyakat különösen óvatosan kell csomagolni, mert azokban könnyen keletkezhetnek repedések vagy törések. Helyezzük ezeket egy szorosan illeszkedő dobozba, és tekerjünk köréjük buborékfóliát vagy töltőanyagot.
 • Címkézés: Fontos, hogy a dobozokat címkézzük „törékeny” felirattal, hogy a költöztetők vagy a segítőink tudják, hogy milyen óvatossággal kell kezelni ezeket a csomagokat.

Fontos, hogy a tárgyakat szorosan rögzítsük, és ne hagyjunk bennük üres helyeket, hogy ne tudjanak mozogni vagy ütközni a szállítás során. Ha több rétegbe csomagolunk, akkor a felső réteget is rögzítsük, hogy az ne csússzon el. Az ilyen óvintézkedésekkel a törékeny tárgyaink biztonságban maradnak a költözés során.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Költöztetés BudaörsKöltöztetés Budaörs Bútorszállítás, csomagolás, fóliázás Budaörsön, ügyfélszolgálat 0-24. Szállítunk bútorokat, berendezési tárgyakat, bedobozolt ruhaneműket, zongorát, szekrényeket, mindent, ami egy háztartásban előfordul. Költöztetés panelházban, családi házban, irodaházban akár épületen belül is. A QFAR-trans 1996 -óta áll a cégek, 2000-óta a lakosság szolgálatában. Bútormozgatás csomagolással, buborékfóliázás. Szeretne gyorsan, olcsón, nyugodtan költözködni, miközben biztos lehet benne, hogy […]
 • Költöztetés ÉrdKöltöztetés Érd Fuvarozás Érd 2030 területén ügyfélszolgálat 0-24. Bútorszállítás, csomagolás, fóliázás. Szállítunk bútorokat, berendezési tárgyakat, bedobozolt ruhaneműket, zongorát, szekrényeket, mindent, ami egy háztartásban előfordul. Költöztetés panelházban, családi házban, irodaházban akár épületen belül is. A QFAR-trans 1996 -óta áll a cégek, 2000-óta a lakosság szolgálatában. Bútormozgatás csomagolással, buborékfóliázás. Szeretne gyorsan, olcsón, nyugodtan költözködni, miközben biztos […]
 • Költöztetés XVII. kerületKöltöztetés XVII. kerület Költöztetők a XVII. kerületben Rákosmente, Rákoskeresztúr, olcsón garanciával. Minden autónk pontosan a megbeszélt időben érkezik, a munkát pontosan odafigyelve végezzük, és igényes, tiszta környezetet hagyunk magunk után. Budapesten ingyenesen szállítunk, 0Ft/km, ez a legolcsóbb tarifa tudomásunk szerint. Nem túl járatos a költöztetésben? Semmi gond, segítünk! Korrekt számolható költségekkel, és akciós árakon költöztetünk immár több mint húsz éve. Budapest kerületeiben is vállaljuk, […]
 • Költöztetés XVI. kerületKöltöztetés XVI. kerület Költöztetés Budapest XVI. kerület olcsón garanciával. Nem túl járatos a költöztetésben? Semmi gond, segítünk! Budapest kerületeiben is vállaljuk, hogy ügyfeleink kérésére előzetesen ingyenesen felmérjük a költöztetési munka nagyságát, mennyi ideig fog tartani, milyen és mekkora dobozokra, illetve csomagolóanyagra lesz szükség. A munka során odafigyelünk az érték és vagyonbiztonságra, olyan gondossággal dolgozunk mintha saját családunkat költöztetnénk. Korrekt számolható költségekkel, […]
 • Költöztetés a VIII. kerületbenKöltöztetés a VIII. kerületben Költöztetés a VIII. kerületben Józsefváros olcsón garanciával. Budapesten ingyenesen szállítunk, 0Ft/km, ez a legolcsóbb tarifa tudomásunk szerint. Nem túl járatos a költöztetésben? Semmi gond, segítünk! Korrekt számolható költségekkel, és akciós árakon költöztetünk immár több mint húsz éve. Budapest kerületeiben is vállaljuk, hogy ügyfeleink kérésére előzetesen ingyenesen felmérjük a költöztetési munka nagyságát, mennyi ideig fog tartani, milyen és mekkora dobozokra, illetve […]
 • Komplett költöztetésKomplett költöztetés Bútorszállítás, költöztetés Budapest. Olcsó lakossági költöztetés, bútor szállítás, zongora, páncélszekrény, szállítás. Rakodás, tehertaxi szolgáltatás. Szolgáltatásainkat azoknak ajánljuk, akiknek számít, hogy használati tárgyaival és értékeivel gondosan bánjanak a költöztetés során is. Költöztetés olcsón Pest megyében. Bármelyik vidéki városba gyorsan és zökkenőmentesen elköltöztetjük. Vidéki útnál  3,5 tonnás járművel kedvezőbbek az áraink, mint a személytaxi szolgáltatás […]